Як приготувати холодець.

Як приготувати холодець.

І так приготуємо смачний холодець, а для цього беремо свинячі ноги приблизно від цукрової кісточки (так називається колінна чашка) і нижче. З неї навар дуже смачний виходить, особливо, коли багато-багато сухожиль і хрящиків. Заливаємо для приготування холодця водою найбільшу каструлю літрів 10, кладемо цибулю ріпчасту і морквину, через деякий час дістаємо їх назад з бульйону. Ноги варимо 5 годин, поки не википить половина або 2 / 3 бульйону, в самому кінці варіння солимо і перчимо до смаку, потім знімаємо для холодця з кісток м’ясо, ріжимо його на шматочки або розтаскуємо виделкою, складаємо в тарілки і заливаємо ще гарячим бульйоном, додаємо часник , для посилення смаку.

Остаточно застиглий холодець подають зазвичай з хріном і гірчицею.
Іноді деякі гурмани у остигаючу, але ще не до кінця застиглу масу холодцю додають дуже дрібно нарізані шматочки солодкого перцю, їх зелені, червоні і жовтогарячі іскри не тільки прикрасять зовні холодець, але додадуть йому дещо інший вишуканий смак.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *